REISVERHALEN                       FOTOSITE                       GASTENBOEK


VOORJAAR 2010: SPANJE - PORTUGAL

20 februari - 12 maart



Zoals verleden jaar willen we terug naar het warme zuiden. Door de uitzonderlijk strenge winter stellen we ons vertrek een maandje uit. De weersvoorspellingen zijn te ongunstig. Heel Europa, ook Spanje en Portugal, worden geteisterd door regen en storm.
Tenerife, Algarve, Andalusië, vooral Madeira kampen met wateroverlast, overstromingen, ... Alleen de Costa's aan de Middellandse zee, van Barcelona tot Alicante, houden het droog.
Willy en ik beslissen naar die omgeving te trekken om er wat vakantie te vieren tot het weer in de rest van Spanje en Portugal verbetert. Dan kunnen we nog verder trekken ...




!!! Klik op de fotos of op de links voor meer foto's !!!


Op alle foto's is een copyright van toepassing.
Voor het gebruik van één of meerdere foto's
contacteer me via mail.



Klik hier voor een overzicht en meer info over bezochte camperplaatsen !!!





Zaterdag, 20 februari - Van Veerle Laakdal naar Clamecy

Langs Namen en Charleville-Mézières rijden we richting Frankrijk. Bij de grens is maar één rijvak berijdbaar door de sneeuw. Verder in Frankrijk ondervinden we geen hinder meer.
Om 18.00 u staan we geïnstalleerd op de camperplaats in Clamecy. Na 580 km is een wandeling meer dan welkom. Het oud stadje ligt aan de samenvloeiing van de Yonne en de Veubron en aan het kanaal van Nivernois. Je mag hier gerust spreken van een "Frans Venetië". Overal waar je komt, zie je water. Dit plaatsje onthouden we zeker voor stopplaats op doorreis. Het ligt niet ver van de weg die we volgen en is zelfs interessant om een tijdje te blijven.

Dag 1:  580 km
Overnachting: Clamecy, Rue des Abbatoires
Coördinaten: N 47°27'44"    E 3°31'21"


Camperplaats Clamecy


Zondag, 21 februari - Van Clamecy naar Millau

Van Clamecy rijden we verder via Clermont-Ferrand met de A75 tot Millau. Het is nogal fris maar een zacht zonnetje maakt het heerlijk om te reizen.
Bij de Aire de Veyre (N 45°39'38"  E 3°09'06") houden we een eerste pauze om te tanken en voor een koffietje.
Zoals gewoonlijk stoppen we ook bij de "Aire de Garabit", tussen afrit 30 en 31. Het uitzicht is hier prachtig en in het Bureau de Toerisme profiteren we van de gratis Wi-Fi om onze mail te checken.
Ongeveer 17.00 uur staan we, samen met een 20-tal andere campers, op de camperplaats in Millau. Bloemkoolwolken beloven regen. We maken een wandeling naar het centrum en het lukt ons om droog te blijven. We zijn net op tijd terug.

Dag 2:  468 km
Overnachting: Millau, Rue de la Saunerie
Coördinaten: N 44°05'45"    E 3°05'09"
Serviceplaats: Parking de la Grove
Coördinaten: N 44°05'43"    E 3°04'59"



Maandag, 22 februari - Van Millau naar Blanes

Voor we richting Spanje voortsjeezen, tanken we bij de Super-U. Op onze terugweg naar de A 75 worden we geëscorteerd door een groep arenden die boven ons zweven. We rijden via Perpignan en Figueres naar Blanes. Bij de grens met Spanje,in het Franse dorpje Le Perthus, is een parking waar je voor 4 euro kunt parkeren en eventueel overnachten. Het is er erg toeristisch. Je kan er taxfree winkelen en een bezoekje aan het Fort de Bellegarde blijkt ook de moeite waard. Dit is weer een plaatsje om te onthouden voor een eventuele stop op onze omzwervingen.
15.00 uur: We boeken voor twee nachten in Camping La Masia in Blanes. Vorig jaar stonden we hier ook en dat viel best mee. De camping aanvaardt de GoldCard en dus betalen we 14 euro per nacht. Per twee nachten ontvangen we allebei een toegangsticket voor de AquaZone, wat normaal 23 euro kost. Dat is goed meegenomen, zeker als het weer niet mee zit.
Willy haalt de fietsen van het rek en een uurtje later pedaleren we langs de zee naar de haven. Een lentezonnetje, warme wind en droog meer hebben we niet nodig. Willy trekt zelfs zijn short en sandalen aan.


Dinsdag, 23 februari

Fietsen, profiteren van de Aquazone, ... extra dagje rust.

Dag 3 - 4:  355 km
Overnachting: Blanes,Camping La Masia
Coördinaten: N 41°39'58"    E 2°46'43"




Camping La Masia

Camperplaats Sant Carles de la Ràpita
Woensdag, 24 februari - Van Blanes naar Sant Carles de la Ràpita

Vandaag verlaten we de Costa Brava en zakken wat meer naar het zuiden, naar de Costa Dorada. Eerst nemen de NII tot Mataró en nadien de tolweg C32 rond Barcelona wat ons 1,17 euro kost. We volgen richting Vliegveld - El Prat -Castelldefels. Nadien bollen we verder met de alternatieve wegen en volgen zoveel mogelijk de kust. In Mont Roig del Camp houden we halt aan zee (N 41°02'37"   E 1°00'12"). Een idyllisch plekje aan zee dat we moeten delen met twee Nederlandse campers. Na een paar uurtjes zalig genieten aan het strand zetten we onze tocht verder. Willy zou hier willen overnachten maar het is nog vroeg en zelf sta ik toch liever op een erkende camperplaats.

In Sant Carlos de la Ràpita, tussen de haven en het Parc de Garbi, parkeren we op een mixparking om te overnachten. We staan er met 4 campers en twee caravans.

Dag 5: 271 km
Overnachting: Sant Carles de la Ràpita, tussen haven en Parc de Garbi
Coördinaten: N 41°39'58"    E 2°46'43"




Morella




Camping Peñiscola
Donderdag, 25 februari - Van Sant Carles de la Ràpita naar Peñiscola

Met de N340 rijden we tot Vinarós. Daar verlaten we de kust en volgen de N232, richting Zaragossa, want we willen naar de bergstad Morella in El Maestrat. De weg valt mee. Het uitgestrekte, desolate landschap is roosgekleurd door amandelbloesems. Stieren en koeien lopen hier en daar vrij rond. Zo'n 10 km vóór Morella komt er verandering in de wegsituatie. De weg kronkelt langs scherpe haarspeldbochten en stijgt enorm. We belanden op het "dak van de wereld"; boven ons geen huizen, bomen of bergen, alleen lucht en wolken. In de verte zien we Morella liggen, op de top van de berg met als kroon een indrukwekkende kasteelruïne en rondom de intact gebleven middeleeuwse muren.

Vera, alias onze gps, brengt ons feilloos naar de camperplaats
(N 40°37'26" W 0°5'29") op zowat een kilometer van de toegangspoort. Het is een prima camperplaats met servicezuil en picknicktafels.
Een doolhof van smalle, steile steegjes leidt ons naar de Basilica de Santa Maria la Mayor met een prachtig verguld retabel en een gebeeldhouwde trap naar het koor en het orgel. Na een flinke klimpartij bereiken we de ruïnes van het klooster Sant Francesc en het kasteel waar we beloond worden met een magnifiek panorama.

15.00: Hier overnachten is perfect mogelijk maar we hebben het gezien en willen terug naar de kust. We rijden naar Peñiscola, naar Camping El Edén. Door het slechte weer in Andalusië en de Algarve, komen overwinteraars uit het zuiden naar de costa's aan de Middellandse zee. Het is hier ook warm en tenminste droog. Daardoor zijn de campings in de streek overvol. We hebben geluk. Er is nog net één plaats vrij op de camping. De meesten blijven weken, maanden en betalen slechts de helft van de normale prijs. Maar de camping aanvaardt ook de ACSI-kaart d.w.z. dat we hier staan voor 15 euro per nacht. We boeken voorlopig 1 nacht.

Dag 6: 173 km
Overnachting: Peñiscola, Camping El Edén
Coördinaten: N 40°22'18"    E 0°24'10"








Peñiscola
Vrijdag, 26 februari - Peñiscola, Camping El Edén

De weersvoorspellingen voor de eerstvolgende dagen zijn nogal negatief. Tussen Barcelona, Valencia en Alicante blijft het warm met tussendoor kans op een bui. De rest van Spanje en Portugal wordt geteisterd door hevige regen en storm. Voorlopig blijven we hier.
We genieten van de gezonde zeelucht; wandelen langs de zee en fietsen langs de boulevard tot in Benicarlo, zelfs tot Vinarós en brengen een bezoek aan het historisch centrum van Peñiscola.
De oude versterkte stad ligt op een rotsige kaap, 64 m boven de aan drie kanten er omheen spoelende zee, met als attractie het vestingkasteel uit de 14de eeuw, het Castell del Papa Luna.
Benedictus XIII, geboren Don Pedro de Luna, zocht hier zijn toevlucht na zijn verbanning uit Avignon.
Door een van de poorten in de omwalling komen we in een labyrint van kronkelende straten en witgekalkte huizen.
De nieuwe stad is een modern vakantieoord met gezellige pleintjes, bistro's en restaurantjes. In de plaatselijke bibliotheek kunnen we gratis internetten. De supermarkt Consum ligt op fietsafstand.




Zaterdag, 27 februari

12.00 u: 17°C en de zon doet moeite om door te breken. Wandelaars overbevolken de zeedijk. De massa hotels en appartementenbuildings staan leeg. Wat een drukte moet het hier in de zomer zijn als alles verhuurd en volgeboekt is. Niets voor ons! Het is nu al druk genoeg.
Wij fietsen naar Benicarlo, het volgende stadje met een vissershaven. We zien er drie jonge mannen, avonturiers, op trektocht met twee ezels en een hondje. Carpe diem!



Zondag, 28 februari

Over de wereldontvanger horen we slecht nieuws. Deze nacht raasde orkaan Xynthia over Portugal, Noord Spanje en Frankrijk en trekt nu over België, Nederland en Duitsland ... De storm eist 54 doden; een miljoen mensen zitten zonder elektriciteit. Wat een geluk dat we niet verder getrokken zijn!



Maandag, 1 maart

Wij genieten van een stralend lenteweertje, fietsen, wandelen, schelpen rapen, en ... zoeken een garage, want de uitlaatpijp van onze camper komt blijkbaar los te hangen en er moet een en ander gelast worden. We vinden een geschikte garage en maken een afspraak voor morgenvroeg.

Dag 6 - 7 - 8 - 9 - 10
Overnachting: Peñiscola, Camping El Edén
Coördinaten: N 40°22'18"    E 0°24'10"



Dinsdag, 2 maart

Het zonnetje is van de partij. Het wordt vast een heerlijke dag. Camping El Edén ligt aan zee; heeft verwarmd sanitair; is supernet; je beschikt er over een ruimte van 17 m² maar het oogt er overvol doordat de overwinteraars de hele plek volbouwen met tenten en ... Ondanks boeken we uit. We houden er niet van lang op dezelfde plaats te blijven. Eerst rijden we naar Taller Eduardo om onze uitlaat te laten lassen. Terwijl die mannen hun best doen om het euvel te repareren, doden wij onze tijd in de bistro er tegenover.
Tegen de middag zijn we gesetteld in Spa Natura Resort, een andere camping in Peñiscola, die drie kilometer van zee ligt. De camping aanvaaardt zowel ACSI als GoldCard. Na het middageten fietsen we door de omliggende citrusplantages naar Benicarlo en tot Vinàros. Zwemmen in het overdekte zwembad lokt ons niet, het water is niet verwarmd. We laten dat genoegen aan de Finnen over, die vinden het oké. Zelf opteren we voor een partijtje tennis en een uurtje gym. De dag is zo om. 's Avonds is de regen spelbreker.

Dag 11:  5 km
Overnachting: Peñiscola, Camping Spa Natura Resort
Coördinaten: N 40°24'5"    E 0°22'51"



Woensdag, 3 maart - Van Peñiscola naar Oropesa del Mar

Het heeft de hele nacht geregend. De lucht is grauw en donker. Echt een dag om ons te verplaatsen. We trekken naar Camping Didota in Oropesa del Mar, een kleine, vernieuwde camping ons aangeraden door een Schotse overwinteraar. Er is een minizwembadje (8 x3 m!) waar je tegenstroom kunt zwemmen en een jacuzzi; internetten is gratis; fietsen kan langs de Ruta Verde. Met ACSI-kaart betaal je 11 euro per nacht.
Dit is net wat we nodig hebben om het minder goede weer te overbruggen en ons aangenaam bezig te houden tot de weersvoorspellingen voor de rest van Spanje verbeteren.

Camping Didota - Oropesa del Mar


Donderdag, 4 maart

13.00 uur, droog en 24°C! Een fietstocht naar het centrum brengt ons in "Marina d'Or - Ciudad de Vacaciones", een stad in de stad. Immense, moderne appartementenblokken torenen langs de kust. De zeeboulevard is luxueus aangelegd; de hoofdstraat is afgeboord door een laan lichtbogen en dan is er nog het park dat duidelijk geïnspireerd is op Gaudi. De tuin is volgeplant met exotische bomen en planten en versierd met zitbanken en muurtjes in mozaïek. In de vijvertjes zwemmen kois tussen de waterplanten. Heel die vakantiestad, het grote deel van de stad Oropesa del Mar, behoort blijkbaar toe aan één enkele rijke Rus. Onvoorstelbaar!
In juli en augustus is het uitzonderlijk druk. Dan wordt de sfeer hier bepaald door dure toeristen met grote slees en fiesta's van 's morgens tot 's avonds. Voor 2500 euro kan je een appartement huren voor 14 dagen. Gelukkig is het nu laagseizoen en staan de blokken momenteel, op een paar na, leeg. Het is hier nu eerder doods waardoor wij van de zee en de kust kunnen genieten.

We fietsen langs de zeedijk en volgen het wandelpad naar de vuurtoren waar de krachtige golven met geweld opspatten tegen de rotsen. Uren kunnen Willy en ik hiernaar kijken en genieten.

18.00 uur: Terug aan ons campertje. De thermometer wijst nog amper 14°C aan.


Oropesa del Mar
Marina d'Or - Ciudad de Vacaciones


Vrijdag, 5 maart

Niet zo'n stralende, zonnige dag als gisteren, eerder bewolkt en een graadje minder. Vandaag nemen we de carril bicicletta in de andere richting. Eerst fietsen we langs de zee, nadien volgen we de Ruta de les Torres door de amandel- en citrusplantages tot Torre do Sal. De Costa del Azahar wordt niet voor niets de Oranjebloesemkust genoemd. De bodem tussen de appelsienboompjes ziet oranje van de afgevallen vruchten. Hele stroken kleuren roze door de bloeiende amandelboompjes en tussenin liggen grote groene vlakken met olijfboompjes. Er is geen verkeer op dit smalle landweggetje. Af en toe zien we een boerderij. De lucht trekt dicht. Het wordt donker. We maken rechtsomkeer en haasten ons terug om voor het losbrekend onweer binnen te zijn.

20.00 u: Regen... regen... regen...

Dag 12 -13 -14 :  53 km
Overnachting: Oropesa delMar, Camping Didota
Coördinaten: N 40°7'16"    E 0°9'21"


Oropesa del Mar - Torre do Sal


Zaterdag, 6 maart - Van Oropesa del Mar naar Benicàssim

Het heeft de hele nacht geregend. Nu is het droog en bewolkt. We verkassen naar Benicàssim, naar de ACSI-Camping Bonterra Park. Het is een prima camping met veel faciliteiten en een Mercadona vlakbij. Benicàssim is een vrij grote stad. Wij pedaleren langs de zee richting centrum en naar Castellón. Geduwd door de gure noordoostenwind vliegen we naar Castellón. Terug gaat minder vlot.

Dag 15:  15 km
Overnachting: Benicàssim, Camping Bonterra Park
Coördinaten: N 40°3'25"    E 0°4'29"



Zondag, 7 maart - Van Benicàssim naar Valencia

We rijden naar Sagunt. De oude vestingstad ligt op de top van een heuvel en is, zeker niet met onze camper, te bereiken. Met openbaar vervoer of eventueel te voet kunnen we een poging te wagen. Maar we laten onze camper niet graag lang achter. De inbraak van september verleden jaar ligt nog te vers in ons geheugen. Dus snorren we verder naar El Saler bij Valencia om te overnachten in Camping Coll Vert. De camping ligt op 6,5 km van Valencia. Ideaal voor een stadsbezoek. Ieder uur stopt vlakbij een bus naar het centrum van de stad.

De thermometer wijst 15°C en het regent ... We bezochten Valencia verleden jaar en hebben geen zin om nog extra op stap te gaan in dit druilerig weer. We blijven lekker cocoonen in de camper met een drankje en een boekje.

Dag 16:  136 km
Overnachting:Valencia-Pinedo, Camping Coll Vert
Coördinaten: N 39°23'47"    W 0°19'58"




Archidona
Maandag, 8 maart - Van Valencia naar Archidona

15°C en regen, regen, ... Volgens de voorspellingen wordt het droger in het binnenland. We zijn het hier beu en reizen door naar Extremedura. Via Alicante en Murcia rijden we tot Cúllar. Na 400 kilometer, bij het wegrestaurant, is een camperplaats voor 20 campers met volledige service, zelfs douches (N 37°33'12"   W 2°36'51").
Het is pas 16.00 uur en te vroeg om al te stoppen. We rijden nog 200 km verder tot Archidona. De landschappen onderweg met daarboven een prachtig wolkendek vragen gewoon om gefotografeerd te worden. Ondanks de 100 km per uur en meer die we voortsnorren, lukt het me aardig om deze schitterende beelden vast te leggen.
Om 19.00 uur komen we aan op de camperplaats en vervoegen er twee Engelse en een Luxemburgse camper om te overnachten.

Dag 17:  596 km
Overnachting:Camperplaats in Archidona
Coördinaten: N 37°5'25"    W 4°23'21"




Zafra


Camperplaats Zafra
Dinsdag, 9 maart - Van Archidona naar Zafra

Hoeft het nog commentaar? Het heeft weer de hele nacht geregend. Onderweg naar Extremedura klaart het op, er verschijnt warempel een blauwe hemel. De temperatuur blijft laag, amper 5°C.
In Monesterio verlaten we de autoweg A66 E803 en doen een hopeloze poging om naar het Monasterio de Tentudia te rijden waarbij Willy's rijvaardigheid duchtig getest wordt. De weg is smal en heeft soms geen middenmarkering. Vooral het passeren van vrachtwagens houdt risico's in. Vlak naast de weg zijn grachtjes en de kant van de weg kalft af. Kom je met een van je banden even buiten het wegdek dan riskeer je te kantelen. Na een zevental kilometer houden we het voor gezien en keren terug, diezelfde hachelijke weg. Op de eerste parking die we tegenkomen, houden we een welverdiende pauze. Nadien snorren we naar Zafra.

17.00 uur: Van de camperplaats staan we na tien minuten stappen in het historische centrum van Zafra, ook wel "Klein Sevilla" genoemd. We bezoeken het Convento de Santa Clara en het binnenplein van het Alcázar de los Duques de Feria dat nu een parador is. Rond twee sfeervolle pleinen, beplant met palmen en omringd door arcaden, lopen smalle straten met typische kleine huizen. Terug aan de camper zien we de ene camper na de andere het plein oprijden om hier te overnachten. En, het bleef de hele dag koud maar droog!

Dag 18:  596 km
Overnachting:Camperplaats in Zafra
Coördinaten: N 38°25'32"    W 6°24'36"



Woensdag, 10 maart - Van Zafra naar Estremoz

Volgens de meteo-info wordt het alsmaar warmer en droger in het Noorden. Uiteindelijk willen we naar Porto om daar de omgeving te verkennen. Stillekesaan trekken we dus hogerop. Eerst willen we naar Jerez de los Caballeros. Bij het naderen zien we het oude dorp indrukwekkend liggen op de top van een heuvel. Het ziet er fantastisch uit. Pech! Vandaag is marktdag en de marktkramers en marktbezoekers beslaan alle eventuele parkingmogelijkheden voor campers. Jammer!





Dan maar terug. Via Badajoz, rijden we naar Portugal. Twaalf kilometer voorbij de grens ligt Elvas. Bij de Aquaduct mag je overnachten (N 38°52'39"   W 7°10'39"). We staan hier heel alleen op die grote parking. Erg geborgen voel ik me hier niet. Het uitzicht is imposant. De aquaduct dateert uit de 16de eeuw, is wel 30 m hoog en heeft 843 bogen verdeeld over 5 niveaus. We stappen door een van de toegangspoorten naar de oude stad binnen de vestingwerken en doorkruisen alle steegjes en pleintjes.







Tegen 16.00 u zijn we terug aan de camper en onderweg naar vila Viçosa. We maken een toer in het pittoreske stadje waar de grote, witte huizen rijkelijk voorzien zijn van van marmer, wat getuigt van een welvarend verleden.

Ook het grote centrale plein, een mixparking in Estremoz, waar we kunnen overnachten, is volledig betegeld met marmer. Estremoz is blijkbaar een rijke stad. Waar je ook kijkt, zie je prachtige gebouwen en kerken. De oude stad ligt hogerop.









Dag 19:  211 km
Overnachting:Camperplaats in Estremoz
Coördinaten: N 38°50'33"    W 7°35'8"





Onderweg naar Elvas


Elvas


Vila Viçosa


Estremoz


Donderdag, 11 maart - Van Estremoz naar Vila Nova de Gaia

Van Estremoz via Guarda en Viseu reizen we door de bergen naar het noorden, naar Vila Nova de Gaia. Terwijl in Spanje de typische citrus- en amandelplantages het landschap bepaalden, kleurt de streek onderweg vooral geel door de bloeiende brem en mimosa. Opvallend in de bergen is vooral de schrale, kale bodem die enkel bedekt is met enorme granietblokken.
In de buurt van Covilha passeren we enorm veel kolonies ooievaars, in de bomen, in de wei, in de lucht, overal zie je ze...

15.00 u: Aangekomen in Camping Orbitur Madelana.
De kleine camping ligt op 300 m van zee en heeft als troef dat je om de 20 minuten, tot laat in de nacht, een bus naar Porto kan nemen. Met ACSI betaal je hier 13 euro. Het sanitair is oud maar proper. Wi-Fi, tennis, tafeltennis, ... zijn gratis.

Hier willen we een paar dagen blijven om Porto en de omgeving te verkennen. Nadien starten we onze geplande rondreis in Noord Portugal.

Dag 20:  449 km
Overnachting:Camping Orbitur Madalena
Coördinaten: N 41°6'29"    W 8°39'19"



Vrijdag, 12 maart - Van Vila Nova de Gaia naar Chaves

Stralende zon! 18°C ! Vandaag plannen we een rust- en ontspanningsdag... fietsen, tennissen, tussendoor de was ...
10.00 uur: Oei!!! Een kink in de kabel. Ik heb acuut erg pijn in mijn schouder, mijn arm tot in mijn hand. Een taxi brengt ons naar de spoed in het hospitaal waar ik geholpen wordt met inspuitingen en straffe medicamenten. De pijn is niet beter en kan volgens de dokter nog een week duren. Hij raadt me elke fysieke beweging af en schrijft een resem pillen voor.

De pijn is niet uit te houden. Willy beslist om naar huis te rijden. Ik kan evengoed al rijdend rusten en pijn hebben. Dat wordt inpakken en wegwezen.
Porto en Noord Portugal zal voor een ander keertje zijn!
Een uur later zijn we onderweg. In Chaves vinden we niet direct de camperplaats. Dus overnachten we op een pleintje bij het kerkhof.

Dag 22:  150 km
Overnachting:Chaves, bij kerkhof




Pancorbo
Zaterdag, 13 maart - Van Chaves naar Biarritz

Van Chaves via Burgos en het mooie Pancorbo naar Frankrijk.
16.30 uur parkeren we op één van de weinige nog vrije plaatsjes op de camperplaats Milady. Er is plaats voor 50 campers maar een paar uur later is alles volzet.



Dag 22:  680 km
Overnachting:Camperplaats Biarritz, Milady
Coördinaten: N 43°27'54"    W 1°34'18"




Camperplaats La Flèche
Zondag, 14 maart - Van Biarritz naar La Flèche

Van Biarritz via Bordeaux, Angoulême, Poitiers en Saumur naar La Flèche. Bij Saumur stuurde ons Vera ons over een brug die maar 2 m breed en 3,3 m hoog is. Willy is achterwaarts teruggereden en heeft zich dan gebaseerd op de aanwijzing van de convoyeur tot onze gps zich herpakte. Soms moet je toch zelf initiatief nemen. Onze TomTom kan natuurlijk niet weten dat we met een camper op stap zijn.
Saumur is oud en mooi. De huizen zijn er in de bergwand gebouwd. Het is absoluut een bezoek waard maar hoe moet dat als je met een camper reist?
We overnachten in la Flèche aan de oevers van de rivier.

Dag 23:  584 km
Overnachting:Camperplaats La Flèche, Promenade du Maréchal Foch
Coördinaten: N 47°41'51"    W 0°4'43"



Maandag, 15 maart - Van La Flèche naar Veerle Laakdal

Van La Flèche via Le Mans, Alençon, Rouen, Arras, Lille, Gent, Antwerpen naar huis.

Dag 24:  682 km
Overnachting:Thuis



Groetjes van Willy en Andrea
Veel leesgenot !!!





P.S.: Wat je hier leest zijn onze eigen ervaringen in februari en maart 2010.
Het is laagseizoen en dus gedoogseizoen wat parkeren van campers betreft.
Alles wat we hier neerpennen zoals adressen, prijzen, links naar andere sites, enz. zijn louter ter informatie.
We zijn niet verantwoordelijk voor gegevens die gewijzigd of fout zijn.
Niets mag worden gekopieerd zonder onze toelating.



REISVERHALEN                   FOTOSITE                   Reacties welkom in ons GASTENBOEK